OM MIT ARBEJDE
ARTIKLER
CURRICULUM VITAE
FRA VÆV TIL FRI KUNST

Annette Juel er uddannet som Tekstilkunstner fra Kunsthåndværkerskolen, i dag Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Annette Juel har baggrund som væver, men har i dag et nyt fokus, Annette beskriver at drivkraften i hendes arbejde er fascinationen af materialerne.

Hun er nysgerrig - hun undersøger hvad materialerne kan – hun elsker at bruge dem på utraditionel vis, men altid abstrakt. Materialevalget er mangfoldigt, hun bruger papir, tekstil, metal, glas, skumgummi m.m. og sætter dem ofte op mod hinanden, eller bruger kun eet materiale, da hun elsker forenkling.

Mange rejser til Østen har haft stor indflydelse på hendes arbejde. Fra 1970-80 foretog hun 3 lange rejser til Japan, hvor hun var fascineret af deres høje håndværksmæssige kunnen. Hun har besøgt værksteder der arbejdede med keramik, papir, bambus, indigofarvning, stoftryk, men vigtigst af alt væveværkstederne. På et par væveværksteder arbejdede hun i perioder for at lære ikat-vævning. På disse rejser fik hun etableret så god kontakt, at hun fik lov at låne håndvævede tekstiler, bl.a. kimonoer til en udstilling, som hun kurraterede først på Östasiatiska museet i Stockholm og siden på Design Museum Danmark i København.